Basistechniek om pop te zingen

Vind jij het lastig om je popstem te vinden? Of vind je het juist lastig om in de hoogte wat lichter te gaan zingen?
Dan is de video die ik zojuist heb toegevoegd aan de gratis videolessen een aanrader voor jou. Deze video gaat namelijk over het bewust zingen in je spreekstem en je zangstem.

Heb je het idee, dat je altijd een beetje braaf klinkt en dat het nooit echt knalt als je zingt, dan kan het heel goed zijn, dat je altijd in je zangstem zingt. Dit is voornamelijk bij vrouwen het geval. Mannen zingen meestal van nature al in hun spreekstem. Je kunt in je spreekstem zacht en hard zingen.
Om harder te zingen, is het onder andere van belang om twang te gebruiken. Als je je voornaam en mailadres hiernaast (of hieronder op je smartphone) invult, krijg je ook toegang tot de “twang” video en nog meer…..

 

De spreekstem wordt bijna altijd gebruikt om pop te zingen,  de zangstem is de stem die het meest gebruikt wordt in klassiek zingen. Het strottenhoofd bestaat uit 2 kraakbeenderen: het ringkraakbeen en het schildkraakbeen. Het bovenste kraakbeen (schild) gaat kantelen als je in zangstem gaat zingen. De zangstem wordt ook wel kopstem genoemd of getild zingen (to tilt = kantelen). Echter, je kunt ook laag zingen in je zangstem. Kopstem wordt meestal geassocieerd met hoog zingen. Bij het zingen in spreekstem gebruik je veel minder spieren dan bij het zingen in zangstem. Onthou dat, want dat betekent dat als je veel in zangstem zingt, je het gevoel hebt, dat je niks hoeft te doen als je in spreekstem zingt.

Succes! en veel zangplezier. Ik vind het leuk als je een bericht achterlaat hieronder, zodat ik weet of je wat hebt gehad aan de informatie en video’s.

https://www.facebook.com/jannemiek.musters