Mijn missie als zangdocent

Ruim 18 jaar ben ik nu met veel plezier zangdocent in Enschede. Waarom ik het zo leuk blijf vinden? Als ik aan het lesgeven ben, ga ik fluitend naar boven en zingend weer naar beneden. Als ik me onrustig voel, word ik rustig van het lesgeven. Dit was als kind al zo. Vanaf mijn 13e ben ik begonnen met het geven van blokfluitlessen en orgellessen aan buurtkinderen. Haha, voor 1 gulden per les. Dus het moest gewoon zo zijn: muziekdocent in hart en nieren!!

[images style=”3″ image=”https://www.zangstudiotwente.nl/wp-content/uploads/2014/08/jmiek.jpg” width=”369″ align=”center” top_margin=”0″ full_width=”Y”]

Afgelopen jaar heb ik mijn eigen POPTOOLS SYSTEEM (met online zangbibliotheek) ontwikkeld. Dit is gebaseerd op het UNIVERSAL VOICE SYSTEM van Alberto ter Doest en Marja Reinders. Een hele heldere zangtechniekmethode, die de EVT en CVT op een geweldige manier aan elkaar koppelt. Mijn passie bij het lesgeven ligt vooral bij het aanleren van een goede zangtechniek. Dit maakt echt zoveel verschil. Tuurlijk is het ook heel belangrijk dat je als zanger dicht bij je gevoel bent en een boodschap over kunt brengen. Maar in mijn ogen, is het in eerste instantie belangrijk dat je je instrument beheerst. Door simpele en minder simpele technische aanwijzingen en alles wat ik zie en hoor gebeuren, kunnen mensen zo veel fijner gaan zingen. Dat is fantastisch om mensen te kunnen geven.

Ook de mens achter de zanger boeit mij enorm. Naast een goede techniek is zingen jezelf blootgeven en durven te gaan staan voor wat jij te zeggen hebt. Dat is mijn andere doel; mensen in hun kracht zetten en hen de ervaring van ZINGEN OP EEN PODIUM geven. Ik organiseer regelmatig projecten en open podia om hier ervaring in op te doen. Bij de meeste leerlingen smaakt “1 keer podium” naar meer. Door deze projecten kennen veel leerlingen elkaar en dit maakt deze projecten zo waardevol. Ze stimuleren elkaar, maken elkaars groei mee. Dat zijn elke keer feestjes voor mij!

Mijn grootste passie is “samen zingen”. Dus zing ik nu in Vocalgroup XXL (waar ik tevens vocal coach ben) en hebben we ons oude kwartet The Pets weer nieuw leven ingeblazen.

Ik voel me een gelukkig en dankbaar mens en hoop dat ik door mijn kennis over en enthousiasme voor zingen, veel mensen blij mag maken hun eigen zang te ontwikkelen……

Misschien tot ziens bij Zangstudio Twente,

Groetjes Jannemiek

terug

WhatsApp chat