Bijna 25 jaar ben ik, Jannemiek Musters, nu met veel plezier zangdocent in Enschede. Waarom ik het zo leuk blijf vinden? Omdat mijn passie echt is: mensen leren zingen! Dus niet een beetje erbij, omdat ik nog wat bij moet verdienen naast mijn eigen optredens ūüėČ Gewoon helemaal,¬†omdat ik heel blij word van het verbeteren van iemands zangkunst en daar volledig voor gekozen heb. Dat heeft er voor gezorgd dat ik sinds januari 2017 ook les geef aan het ArtEZ conservatorium. Deze mix van verschillende soorten leerlingen en studenten maakt me heel erg blij.¬†Het maakt me niet uit met welk niveau je bij me begint te lessen. Bij elke leerling is er een ander insteekmoment. Het interesseert me des te meer, hoe je mijn zanglespraktijk weer verlaat. Daar ligt mijn uitdaging‚Ķ.om jou lekker en goed te leren zingen!

  [video_player type=”youtube” youtube_hide_controls=”Y” style=”1″ dimensions=”560×315″ width=”560″ height=”315″ align=”center” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ ipad_color=”black”]aHR0cHM6Ly95b3V0dS5iZS9WTDl0UzZ2ZkNudw==[/video_player]   [button_1 text=”Kort verhaal over Jannemiek” text_size=”24″ text_color=”#000000″ text_bold=”Y” text_letter_spacing=”0″ subtext_panel=”Y” subtext=”klik hier” subtext_size=”20″ subtext_color=”#212121″ subtext_letter_spacing=”0″ text_shadow_panel=”N” styling_width=”40″ styling_height=”20″ styling_border_color=”#000000″ styling_border_size=”1″ styling_border_radius=”6″ styling_border_opacity=”100″ styling_gradient_start_color=”#95c2b6″ styling_gradient_end_color=”#95c2b6″ drop_shadow_panel=”N” inset_shadow_panel=”N” align=”center” href=”https://www.zangstudiotwente.nl/kortverhaaljannemiek” package_description=”” items=”” new_window=”Y”]
“Ik ga er 100% voor dat jij je stem optimaal leert kennen en gebruiken” Wil jij graag….
  • harder leren zingen?
  • mooier, ronder en zachter leren zingen?
  • hoger of juist lager leren zingen?
  • stoerder leren zingen?
  • dat zere gevoel in je keel kwijt na een koor- of bandrepetitie?
  • meer mogelijkheden van je stem ontdekken?
  • van die akelige breuk af?
  • meer lef krijgen?
  • met heel je hart en ziel leren zingen, zodat je mensen raakt?
  • het podium op als zanger of zangeres?
Dan weet ik zeker, dat ik je daarbij plezierig, professioneel en effici√ęnt kan helpen!
[feature_box style=”2″ only_advanced=”There%20are%20no%20title%20options%20for%20the%20choosen%20style” alignment=”center”]

Zangles geven is voor mij: “Met veel plezier en respect de pijlers TECHNIEK en GEVOEL in balans brengen!”

[/feature_box]
“Ik streef ernaar om jou steeds effici√ęnter les te geven”
[vertical_spacing height=”20″] Afgelopen jaar heb ik mijn eigen POPTOOLS SYSTEEM (met online zangbibliotheek) ontwikkeld. Dit is gebaseerd op het UNIVERSAL VOICE SYSTEM. Een hele heldere methode die ontstaan is vanuit de EVT (Estill Voicing Training) aangevuld met kennis van andere zangmethoden en nieuwe inzichten vanuit de UVS zelf.

Mijn passie bij het lesgeven ligt voor een groot gedeelte bij het aanleren van een goede zangtechniek. Dit maakt echt zoveel verschil. Door simpele en minder simpele technische aanwijzingen en alles wat ik zie en hoor gebeuren, kunnen mensen zo veel fijner gaan zingen. Dat is fantastisch om mensen te kunnen geven. Alleen al door het snappen en voelen van de juiste balans tussen ademdruk en ademstroom, is er heel veel zangplezier te winnen.

Natuurlijk is het belangrijk om ook met het verhaal en het gevoel bezig te zijn van je song.¬† Dit was niet mijn sterkste kant. Tijdens mijn studie op het conservatorium, lukte het geen enkele docent om me daar mee te helpen. We missen het gevoel. Ja…. en …. hoe doe ik dat dan? In mijn gevoel komen tijdens het zingen?? Dat is best moeilijk en niet alleen voor mij, maar voor veel leerlingen. Gelukkig kwam Tessa Kortenbach op mijn pad en zij heeft me hier fantastisch bij geholpen. Door hele simpele aanwijzingen vanuit een hele andere invalshoek, voelde ik dat ik mijn hoofd uit kon zetten en echt het verhaal kon gaan vertellen.¬†

Intussen heeft Tessa al heel wat workshops gegeven bij Zangstudio Twente en lukt het me om met de¬†tools van Tessa mijn leerlingen te helpen in hun gevoel te komen.¬†Ervaringsdeskundige voel ik me op dit gebied ūüôā Omdat ik weet hoe moeilijk dit is, zie ik inmiddels heel goed wat mijn leerlingen hierin nodig hebben. Desalniettemin organiseer ik graag workshops i.s.m. Tessa, omdat het altijd weer een feest is om haar aan het werk te zien en frisse input te krijgen.

Er zijn zoveel verschillende manieren van sound maken. Als je 1 manier beheerst, kun je prachtig vanuit je gevoel zingen. Wil je meer kleur in je verhaal, dan zul je uit je comfortzone moeten om meerdere technieken aan te leren! En ik kan je vertellen: er gaat een prachtige wereld voor je open!! Zo gaaf om te leren!! [vertical_spacing height=”20″] [button_1 text=”Leerlingen aan het woord” text_size=”24″ text_color=”#000000″ text_bold=”Y” text_letter_spacing=”0″ subtext_panel=”Y” subtext=”klik hier” subtext_size=”20″ subtext_color=”#212121″ subtext_letter_spacing=”0″ text_shadow_panel=”N” styling_width=”40″ styling_height=”20″ styling_border_color=”#000000″ styling_border_size=”1″ styling_border_radius=”6″ styling_border_opacity=”100″ styling_gradient_start_color=”#95c2b6″ styling_gradient_end_color=”#95c2b6″ drop_shadow_panel=”N” inset_shadow_panel=”N” align=”center” href=”https://www.zangstudiotwente.nl/recensies” package_description=”” items=”” new_window=”Y”] [vertical_spacing height=”20″]

Ik ben er van overtuigd dat er ook veel andersom kan….. vanuit je gevoel, beter technisch leren zingen. Maar…..voor mij is het plaatje dan niet compleet, omdat ik¬†heel graag wil weten wat ik doe en mijn eigen keuzes in klank wil maken als ik zing. Hierdoor kan ik uit mijn comfortzone stappen en gaan experimenteren! Dit wil ik mijn leerlingen ook graag leren. Weten wat je doet en daardoor zelfstandig een song in leren kleuren met verschillende sounds!¬†Past dit uitgangspunt bij jou, dan weet ik zeker dat je een goede keus maakt, als je zangles bij me komt nemen.

“Als jij het Podium op wilt, geef ik jou graag die kans”
[vertical_spacing height=”2″]

Naast een goede techniek en het verhaal vertellen, is zingen LEF HEBBEN, jezelf blootgeven en durven te gaan staan voor wat jij te zeggen hebt. Als een leerling hier aan toe is, vind ik het prachtig om iemand te begeleiden “Podiumproof” te worden. Daarom organiseer ik graag projecten¬†waar ik een Podium kan bieden aan iedereen die niet meteen de beste zanger(es) van Twente is. Bij de meesten smaakt “1 keer podium” naar meer.

Er gaat een proces in werking waarbij mensen in hun kracht komen en ik zie mijn leerlingen elk optreden opnieuw weer verder groeien en bloeien. Hierdoor zijn al veel leerlingen doorgegroeid naar “zelfstandig de dingen te kunnen doen”, die ze willen doen op zanggebied.

Vaak wordt er na de eerste “kickervaring”weer deelgenomen aan een volgend project. Hierdoor kennen¬†veel leerlingen elkaar en onstaat er een fijne, stimulerende sfeer. Dit is erg waardevol. Mijn motto is dan ook: Respect voor ieders leerproces!! Zonder fouten geen groei! Je kunt je vast voorstellen dat dit hele mooi feestjes zijn voor alle deelnemers inclusief mijzelf.

Wat betreft mijn eigen zang nu; ik word het meest blij van “samen zingen”.¬†De laatste vijf jaar zong ik in¬†Vocalgroup XXL , waar ik tevens vocal coach was. Het was een feest om in deze groep te zingen. Toch werd het tijd om verder te gaan en uit de groep te stappen. Dit jaar ben ik binnen Zangstudio Twente mijn eigen groep gestart: ZaZoo. Een Vocalgroup van acht dames. Versterkte zang met band. We treden op in de Eindconcerten van de Bandprojecten van Zangstudio Twente.¬†

Ik voel me een gelukkig en dankbaar mens, omdat ik mijn passie kan leven. Zangstudio Twente is mijn grote hobby. Ik mag door mijn kennis over en enthousiasme voor zingen, veel mensen blij maken hun eigen zang te ontwikkelen……daar word ik dan weer erg blij van… ūüôā

[vertical_spacing height=”20″] [button_1 text=”1 proefles voor ‚ā¨ 25,=” text_size=”26″ text_color=”#000000″ text_bold=”Y” text_letter_spacing=”0″ subtext_panel=”Y” subtext=”‚ā¨ 20,= tot 21 jaar” subtext_size=”20″ subtext_color=”#212121″ subtext_letter_spacing=”0″ text_shadow_panel=”N” styling_width=”45″ styling_height=”22″ styling_border_color=”#000000″ styling_border_size=”1″ styling_border_radius=”6″ styling_border_opacity=”100″ styling_gradient_start_color=”#95c2b6″ styling_gradient_end_color=”#95c2b6″ drop_shadow_panel=”N” inset_shadow_panel=”N” align=”center” href=”https://www.zangstudiotwente.nl/?p=679″ package_description=”” items=””] [vertical_spacing height=”20″] Ik hoop je, als jij er klaar voor bent, je te mogen helpen met het ontwikkelen van jouw zang op het niveau wat bij jou past!
Graag tot ziens bij Zangstudio Twente!
Groetjes Jannemiek

[vertical_spacing height=”20″] [button_1 text=”Loopbaan & Foto’s” text_size=”22″ text_color=”#ffffff” text_bold=”Y” text_letter_spacing=”0″ subtext_panel=”Y” subtext=”” subtext_size=”18″ subtext_color=”#ff7f00″ subtext_letter_spacing=”0″ text_shadow_panel=”N” styling_width=”40″ styling_height=”15″ styling_border_color=”#000000″ styling_border_size=”1″ styling_border_radius=”6″ styling_border_opacity=”100″ styling_gradient_start_color=”#95c2b6″ styling_gradient_end_color=”#95c2b6″ drop_shadow_panel=”N” inset_shadow_panel=”N” align=”center” href=”https://www.zangstudiotwente.nl/loopbaan-jannemiek” new_window=”Y”/] [vertical_spacing height=”40″] [images style=”3″ image=”https://www.zangstudiotwente.nl/wp-content/uploads/2014/11/jmiek.jpg” width=”369″ align=”center” top_margin=”0″ full_width=”Y”] Jannemiek Musters
WhatsApp chat