"Willen Jullie Als Koor Een Groeispurt Maken..?"

 Lees dan verder...

In het verleden heb ik menig workshop gegeven aan koren. Dit gaf op dat moment een enorme verbetering en boost aan het koor. Als ik dan ging luisteren naar een uitvoering van het koor, merkte ik dat er nog veel meer had kunnen blijven hangen van wat we die avond gedaan hadden. Dat gaf me te denken..........

Ik coach op het moment eens in de drie weken Vocal Group XXL. Dan mag ik hen zangtechnisch bijspijkeren.  Ik werk vanuit de principes van de UVS (Universal Voice System) in mijn eigen Poptools Systeem. De verschillende Basissounds kunnen met gemak worden ingezet.

Dus ik heb iets moois ontwikkeld, dat op een simpele en relatief goedkope manier continuïteit brengt in de zangtechnische verbetering van een koor. 

Als een lichte muziek koorzanger en de dirigent alle basissounds weet en kan gebruiken, komt er zoveel meer kleur in het koor. Mix dat met nog een aantal belangrijke handvatten over de stem en een uitgebreide digitale nazorg dan is de workshop.......

POPTOOLS voor KOREN

.....geboren.  Digitale nazorg?? Jazeker! Door middel van een ledensite, waar het hele koor zich op in kan schrijven, hebben alle leden toegang tot een scala aan audio en video-oefeningen en kan de dirigent heel gericht verwijzen naar oefeningen die thuis gedaan kunnen worden door de leden, om bepaalde technieken even te herhalen. Wil je een aantal videolessen zien, ga dan naar www.zangstudiotwente.nl en meld je aan voor het bekijken van de gratis videolessen. Graag tot ziens! Jannemiek Musters www.zangstudiotwente.nl

 


"Groeien Als Koor Met een Super Simpele Methode?
....gebaseerd op UVS , EVT en CVT"


lees dan verder........Annemarie van Alst Annemarie van Alst, Duiven

Ik vond de workshop poptools voor koren die wij met Popkoor Repeat hebben gedaan ontzettend leuk en erg leerzaam! Wat een energie straal je uit! Tóp! Hopelijk tot een volgende keer!!

José Lukens Hogebrink José Lukens Hogebrink, Denekamp

Vond het geweldig ...we zijn zo ontzettend gegroeid als koor en dat in een avond Poptools voor Koren. Heel erg aan te raden!
We willen nog graag vaker....wat kunnen we nog veel meer bereiken!

Antoinette in 't Veld Antoinette in 't Veld, Hengelo

Top zangdocent. Zowel privé als voor grote groepen. Voor ontwikkeling van klank en techniek kan ze echt van betekenis zijn.
Vocal Group XXL is dan ook erg blij met alle tips! Dank je wel Jannemiek!

Mieke Strikker Mieke Strikker, Hengelo

Jannemiek ken ik inmiddels al heel wat jaren. Eerst als de juf die mij leerde mijn eigen stem te ontdekken en te vertrouwen. Nu als collegazangeres in Vocal Group XXL en als vocal coach van diezelfde groep.
In duidelijke taal, zonder poespas, leert Jannemiek je de werking van de stem. Met heldere voorbeelden zingt ze de technieken voor. Daarnaast toont ze altijd een warme belangstelling voor je wel en wee.
Kortom, zoek je een fijne zangdocent, ga dan naar Zangstudio Twente, naar Jannemiek Musters!

"Hoe gaat het in zijn werk?"

 • We plannen een 2 uur durende "Workshop POPTOOLS" tijdens de repetitie of koorweekend van jouw koor
 • In deze workshop behandelen we de BASISSOUNDS (de pdf is hieronder te downloaden) en deze passen we meteen praktisch toe op jullie eigen repertoire. Hiernaast behandelen we de items uit het Schema SOUND BEPALEN, die relevant zijn voor jullie koor!
 • Gedurende een jaar na de workshop kan het hele koor GRATIS gebruik maken van de online audio-oefeningen en videolessen op de ledensite van Zangstudio Twente
 • Je kunt als koor binnen een maand een opname sturen (video of audio) waarin je gratis feedback en aanwijzingen krijgt voor het gekozen nummer
 • Naar keuze kun je in deze workshop ook de LAX VOX METHODE leren (meer info over LAX VOX METHODE vind je door op onderstaande link te klikken "Meer over de LAX VOX methode". Er is een meerprijs voor de LAX VOX slangen. Info hierover kun je opvragen via info@zangstudiotwente.nl

Downloads

Hoe wij als Vocal Group XXL inmiddels klinken...

en....wij willen nog steeds verder groeien... VOCAL LINE is één van onze grote voorbeelden....

Jojanneke Krakers Jojanneke Krakers, Hengelo

Bijna drie jaren geleden kreeg ik van mijn partner 6 zanglessen bij Jannemiek voor mijn verjaardag. Een leuker cadeau had hij mij niet kunnen geven. Een half jaar later ben ik gaan zingen bij Vocalgroup XXL, waarvan Jannemiek zangcoach en eveneens lid is. De door haar aangeboden poptools tijdens de repetities vind ik meer dan waardevol! Zo gaaf om steeds meer controle te krijgen over mijn stem!

Stephan Holzhauser Stephan Holzhauser, Enschede

Ik heb Jannemiek leren kennen via XXL waar ik nu in mag zingen. Heb een paar zanglessen gehad en ik heb al hele mooie tips ontvangen waardoor ik mijn stem veel breder kan inzetten.
Vooral door de poptools is het heel snel duidelijk hoe je bepaalde klanken goed kunt neerzetten!
Echt een aanrader om mee verder te gaan. Jannemiek! bedankt!

"Zouden Jullie Dit Als Koor Willen....?"

arrow
 • Meer kleur in de sound van je koor
 • Structurele groei van de kwaliteit van je koor
 • Ingetogen kunnen zingen, zonder te zakken
 • Knallend het dak eraf zingen
 • Weten hoe je meer "poppy" kunt klinken
 • Veel beter kunt blenden (mengen)
 • Een leadpartij veel meer intensie geven
 • ...en nog veel meer....

"Ga dan aan de slag met deze unieke  
Workshop van Zangstudio Twente"

  De kosten voor de

  WORKSHOP POPTOOLS

  zijn:

  *inclusief een jaar gratis toegang tot de
  online Zangbieb van Zangstudio Twente
  met videolessen en audio-oefeningen

   

  € 195,=

  (Exclusief reiskosten, exclusief BTW 21%)
  Willen jullie ook de LAX VOX methode leren,
  dan zijn de kosten voor een LAX VOX slangetje €1,50 pp extra)

  Ja, ons koor wil groeien!Klik hier voor aanmelden


   Jannemiek heeft een praktische mix van de EVT en CVT zangtechniek genomen en daar een helder verhaal van gemaakt. Hierdoor ontstaan duidelijke haakjes waar mijn zangers en ik heel mooi dingen aan kunnen hangen tijdens de repetities. Het resultaat is echt verbluffend! Wanneer je werkelijk stappen wilt zetten met je koor, dan is dit echt een enorme kans en moet je hier mee aan de gang gaan! Een uniek en duidelijk verhaal, vertaald en verteld door een uitermate professioneel zangdocent. Jannemiek, BEDANKT!! 😀

   Rogier IJmker
   Rogier IJmker Enschede, www.dirigentenacademie.nl

   We waren nog geen jaar bij elkaar met ons koor, Soundscape uit Enschede, toen we de workshop "Poptools" van Jannemiek hebben gevolgd. We willen met ons koor graag beter worden en ons onderscheiden van andere koren, dus we hadden er allemaal veel zin in. Persoonlijk vond ik het ook best een beetje spannend, want ik ben niet zo 'van de techniek'. De spanning bleek nergens voor nodig, want het werd nergens te technisch. Jannemiek legt op een voor iedereen begrijpelijke manier uit welke basissounds er zijn - met sprekende namen als falset, cry, speech en belt - en licht daarbij toe wat er daarbij gebeurt met je ademstroom en de ademdruk en hoe je schildkraakbeen daarbij kantelt. En daarmee gingen we ook gelijk "aan het werk". Zo merkten we direct hoe we nog mooier kunnen samenkleuren (blenden) en als een geheel kunnen klinken. Voor mij als lage alt waren ook de tips hoe je die hoge noten wel kunt halen heel welkom. Tijdens de koorrepetities bij Soundscape grijpen we nu ook terug op wat we in de workshop geleerd en ervaren hebben, waarbij we zelf soms verrast zijn over hoe mooi we samen klinken. Kortom, erg leuk en leerzaam!

   Ingrid Bargeman
   Ingrid Bargeman Enschede

   "Veel gestelde vragen"

   Kost het de koorleden veel tijd om zangtechnisch beter te worden? +

   De praktijk leert dat de stof van deze workshop zo helder is, dat alleen al het snappen en doen een verbluffend resultaat geeft om je stem en het koor te laten groeien. Het belangrijkste is dat het hele koor snapt waar de dirigent het over heeft. Op het moment dat er kennis is, zijn er keuzes om klank te maken. Dit geeft veel extra mogelijkheden.

   Het ene koorlid zal de stof makkelijker oppikken dan de ander. Dit heeft als resultaat dat de ene zanger de andere zal ondersteunen en meenemen. De zanger die de stof minder snel oppakt, kan thuis iets meer oefenen en zo toch mee gaan in de groei van het hele koor.

   Is het niveauverschil tussen de koorleden een probleem? +

   Zolang de koorleden van elkaar en met elkaar willen leren, zijn er geen problemen. Deze manier van werken, zal het groepsgevoel alleen maar doen versterken. En samen beter worden, geeft plezier!

   Hoe weet ik als koorzanger dat ik een bepaalde techniek goed doe? +

   Deze workshop POPTOOLS voor Koren, heeft een uitgebreide digitale ondersteuning, zo kun je individueel verder oefenen. Als je zeker wilt weten of je het goed doet, zul je toch zangles moeten nemen bij een goede zangdocent.

   Wat wordt bedoeld met een audio feedback? +

   Jullie maken een audio- of video-opname van een song van het koor. Stuur deze op naar info@zangstudiotwente.nl
   Jannemiek zal dan gratis tips en tools geven aan de hand van de behandelde leerstof tijdens de workshop. Dit zal ze doen aan de hand van geschreven tekst en een audio-opname om voorbeelden te laten horen.

    

   Ons koor zingt met begeleiding, dus niet a-capella. Is dat een probleem? +

   Nee hoor, dat maakt niks uit. Deze techniek workshop is voor koren met en zonder begeleiding.

   Wij zijn geen popkoor, heeft deze workshop dan wel zin? +

   Ja zeker! De techniek die in deze workshop aan bod komt is voor elk koor dat lichte muziek zingt, geschikt. Ook als er regelmatig klassiek wordt gezongen is het juist zinvol om goed te weten wat de verschillen zijn tussen licht zingen en klassiek zingen. Deze workshop is niet bedoeld voor koren met alleen klassiek repertoire. Dan kun je beter iemand inhuren die gespecialiseerd is in klassieke muziek.