DOOR ALBERTO TER DOEST

"Distortion, grunten, high screams, rattles, growls,

ook jij kunt dat gezond aanleren! "

 

Als ik probeer met een rauw stemgeluid te zingen, dan lukt me dat soms, maar meestal beland ik in een hoestbui. Dat moet anders kunnen, want iedereen kan leren zingen met effecten.......

Het leek me een goed idee om een workshop te organiseren voor iedereen die ook wil leren z'n rauwe rockstem op te zetten of te optimaliseren. De verschillende effecten worden ook toegepast in jazz, soul en pop. Dat kan op een gezonde manier. Daarom heb ik de EVT-goeroe van Nederland, Alberto ter Doest, uitgenodigd om een workshop te komen geven bij Zangstudio Twente.

Nieuwsgierig? Lees verder en misschien tot ziens!

Groetjes Jannemiek Musters


ZATERDAG 31 JANUARI


Tijd | 10:00 uur - 16:00 uur


Locatie | De Reggehof ,  De Höfte 5 te Goor"Voor wie is deze WORKSHOP EFFECTEN bedoeld?"

 • Voor iedereen die al met effecten zingt, maar dit op een gezonde manier wil leren doen!
 • Voor iedereen die zichzelf wil uitdagen om met effecten te leren zingen!

"Meer over Alberto ter Doest, de workshop leider"

Opleiding en Carrière start
Alberto ter Doest studeerde zang aan het Twents Conservatorium in Enschede (tegenwoordig ArtEZ Conservatorium) en het Sweelinck Conservatorium (tegenwoordig Conservatorium Van Amsterdam).

Na zijn studie werkte Alberto een aantal intensieve jaren in het musical-vak. Hij speelde in Wenen, op West End in Londen en in alle grote theaters in Nederland. Hij speelde o.a. 13 verschillende rollen in Les Miserables, 3 verschillende rollen in Cats, was te zien in The Phantom of the Opera en tal van andere producties.

Stemcoach
Alberto ter Doest is al jaren een zeer bekend en gerespecteerd zangpedagoog in binnen-en buitenland. Hij werkt(e) als stemcoach voor grote musicals en shows als Miss Saigon, Joe, Little Shop Of Horrors, Aïda, Chorus Line, Copacabana e.a.

Naast zangpedagoog/ stemcoach werkte hij tot 2014 als hoofd, en later als artistiek leider van de afdeling Muziektheater aan het Codarts Conservatorium Rotterdam. Hij is eveneens vaste gastdocent aan de Performers School foor Drama and Dance in Londen, Engeland en Shanghai Theatre Academie in Shanghai, China.

Estill Voice Training, EVT
Alberto ter Doest is 1 van de 2 officiële CCI’s, Certified Course Instructors, in Nederland die EVT vertegenwoordigen. Na opgeleid te zijn in EVT door Jo Estill zelf (ontwikkelaar van het systeem) heeft Alberto het systeem op grote schaal verspreid in binnen- en buitenland. Naast het geven van een scala aan stemtechniekworkshops- en cursussen in Nederland, België, Duitsland, Italië en China leidde hij ook tientallen zangers, zangeressen, zangpedagogen en logopedisten op tot officiële CMT’s, Certified Course Instructors, in EVT.

Op het podium
Wat maakt Alberto ter Doest nu zo uniek? Naast het feit dat hij een begenadigd stemcoach/ stempedagoog is, staat hij ook nog steeds met beide benen in het zangers-vak. Al 25 jaar maakt hij deel uit van het Nederlands Kamerkoor. Met dit professionele koor gaf hij als solist en als lid van het ensemble, concerten over de hele wereld en werkte hij met de beste dirigenten ter wereld.

  De Workshop Effecten vindt plaats

  Zaterdag 31 januari

   De kosten voor deelname zijn:

  € 85,=
  Ja, ik doe mee!Klik hier!

  Helaas, de workshop is VOL. Stuur een mail voor plaatsing op de wachtlijst!

  "Wat is de inhoud van de workshop?"

   R.U. Rockin’ Right? Wil jij leren om op een veilige manier een lekker rauw randje te kunnen gebruiken als effect in jouw rock, pop, soul of jazz repertoire zonder dat je er stemproblemen van krijgt? Wil jij weten hoe je effecten als distortion, rattles, screams, growls en grunts  kunt maken? Dan is deze workshop een fantastische manier om je stem hierin te ontwikkelen en te leren kennen.

   En dan is er nog de belt! Door middel van het trainen van de benodigde onderdelen leer je echt belten met alle sounds en mogelijkheden die er zijn. Je leert je volume flink vergroten en meer kleur te geven aan je stem in het belten. Ook leer je hoger te belten dan je voorheen kon. Alle mogelijke aspecten die je in de pop, soul, jazz of rock muziek tegenkomt worden in deze workshop helder uitgelegd en getraind.

   Ben je al bekend met deze effecten? Of is het voor jou nieuw? Alberto ter Doest leert je het op een veilige manier hoe je deze effecten onder de knie kunt krijgen (of perfectioneren als je er al ervaring mee hebt).

   Centraal in deze workshop: zelf leren doen en de gevaren leren begrijpen! Want door zelf te horen en vooral te voelen wat jouw stem doet met en zonder effect kun je deze effecten veilig leren gebruiken. Kom een dag rocken en belten bij Zangstudio Twente en verbaas jezelf…

   *Kennis van EVT is niet vereist om aan deze stemtrainingsworkshop deel te nemen.

   “Wil je een masterclass volgen die dag, dan kan dat!”

   Deelname beperkt voor 2 deelnemers! Deze zijn in middels bezet..

   "Veel gestelde vragen"

   Ik ben beginner, is deze workshop dan geschikt voor mij? +

   Het is belangrijk dat je klank durft te maken. Je hoeft geen kennis van EVT te hebben. Dat komt aan bod in de workshop.