Zangles aan de hand van EVT (Estill Voice Training)

Afgelopen week heb ik een cursus EVT Level 1 en 2 gedaan op het ArtEZ conservatorium in Enschede. Tijdens mijn studie aan het conservatorium heb ik deze techniek altijd onderwezen gekregen van mijn methodiekdocent Marja Reinders. Daarmee was ik altijd al heel erg blij. Nu kwam de mogelijkheid om in Enschede de volledige cursus te doen in een week. Ik twijfelde erover. Zal ik het doen, zal ik het niet doen…..??

Nou, ik heb het dus wel gedaan. En JA………er was veel herhaling, maar JA, er waren ook een aantal inzichten, die Alberto ter Doest en Marja Reinders (goeroes op het gebied van zangtechniek in Nederland) zelf aan de cursus hebben toegevoegd. Deze maken voor mij de hele boel nog eens extra helder en zorgen er ook voor dat de CVT (Complete Vocal Technic van Sadolin) en de EVT met gemak aan elkaar kunnen worden gekoppeld. Vorig jaar heb ik een cursus CVT gedaan. Ook heel erg nuttig! Toch is voor mij de EVT de fijnste manier om les te geven, omdat dit zo’n duidelijk systeem is! 

Nu zal deze informatie voor jullie misschien niet zo relevant zijn, maar ik wil het toch graag delen. Voor mij is het belangrijk dat ik jullie zo efficient mogelijk leer omgaan met je stem en je zo makkelijk en duidelijk mogelijk de juiste tools kan geven om lekker te zingen. Binnenkort kun je op deze site veel meer info krijgen over deze tools en ook online zanglessen volgen.

In principe houden wij ons bezig met de lichte muziek, maar ik heb bijvoorbeeld ook een leerling die graag licht en klassiek wil zingen. Dat kan allemaal!

Anne, die vanaf september les gaat geven binnen mijn Zangstudio is nog net niet afgestudeerd en heeft deze nieuwigheden dus ook allemaal meegekregen. Dat is geweldig, want we weten echt van elkaar waar we het over hebben. Kortom, ik heb onwijs veel zin om weer te beginnen en jullie alle informatie door te geven…. (en dan spreek ik ook namens Anne, die nog lekker op vakantie is ;-))

Groetjes Jannemiek